КАРТИЧКАТА

Веднъж за Рождество Христово една жена си направила списък в който включила имената на много свои приятели на които искала да купи подаръци. Обаче, работата й била много напрегната, а времето бързо се изнизвало и тя така и не могла да излезе по магазините за да купи всички тези подаръци. Не оставали много дни до Рождество и затова в един момент тя са отказала от идеята за подаръците и минала към е един по-прост, по-лесен, и по-евтин вариант – да купи на всички по една красива коледна картичка. Влязла в едни специализиран магазин в който се продавали картички на едро. Харесала си една със златен кант и цветя и без много да се бави купила една опаковка с петдесет картички. Подписала ги набързо повечето от тях, сложила ги в пликове и ги изпратила на приятелите си. Не отделила, обаче, време да прочете текста, който била написан вътре в тях.

Като минала суматохата около празника, докато си подреждала нещата, тя попаднала на няколко картички, които останали неизпратени. Седнала да ги разгледа отново, и когато ги отворила, останала шокирана от текста, който бил написан в тях. Посланието било написано в стихотворна форма и гласяло:

“Тази картичка е само, за да каже,
че едно по-голямо подаръче ще се покаже!”

Тези картички били предназначени не за поздравление, а за поставяне върху подаръци. Жената се оказала в затруднено положение. Сега тя трябвало да изпрати подаръци на всички, на които преди това била изпратила картички.

Пророчеството на Исая е като една такава картичка, изпратена от Бог до всички хора – предизвестие за най-чудесния и велик подарък, който някога е правен. В Йоан 3:16 се казва:

16 Защото Бог толкова възлюби света, че даде Своя Единороден Син, за да не погине ни един, който вярва в Него, но да има вечен живот.

Проповед: ЗНАМЕНИЕТО ЕМАНУИЛ

Сподели във Фейсбук...