ЖИВАТА КНИГА

Библията не е мъртва, а жива книга, която оказва положително влияние върху всяка култура и всеки човек, който допусне нейното послание в сърцето си.

Преди много години един капитан акостирал с кораба си в залива на красив остров в южната част на Тихия океан. Бил чул, че местните жители, които преди това били канибали и се хранели с човешко месо, сега били станали много дружелюбни и се интересували от търговия. Докато капитанът разговарял с вожда на племето, той забелязал голяма стара Библия в неговите ръце. Засмял се великодушно и му казал: “Сигурно не вярвате в тази стара книга. Нейното време отдавна е отминало и сега тя не ползва никого”.

Главатарят погледнал към силните въоръжени воини, които стояли около него, след това се усмихнал под мустак и се обърнал към капитана с думите: “Господин капитан, Вие може да си мислите, че тази книга не ползва никого, но това, което не знаете е, че тя ползва именно Вас. Ако тази “стара книга”, както я наричате вие, не беше променила нас и начина ни на живот, досега Вие вече щяхте да бъдете в нашия казан, готвейки се на курбан.”

Мисионерът, който преди години пръв донесъл Библията на този остров умрял с мъченическа смърт, но неговата саможертва не била напразна. Семето на благовестието, което той посял всред това диво племе произвело своя плод. Благодарение на действието на Божието Слово в живота на тези канибали, те престанали да бъдат такива и спрели да се хранят с месото на враговете си.

Библията е жива книга – книга, която може да промени всеки човешки живот, включително и твоя.

Проповед: ЖИВАТА КНИГА

Сподели във Фейсбук...