АНТОНИО СТРАДИВАРИ И НИКОЛО АМАТИ

Антонио е малко италианско момче, което много обича музиката, но винаги когато той се опитвал да пее музиката която е в сърцето му, пеенето му било толкова фалшиво и смешно, че неговите приятели, се заливали от смях и го скъсвали от подигравки. Не можел да пее добре, но бил пленен от звука на цигулката.

Малкият Антонио носил в джоба си, джобно ножче с което обичал да дялка всевъзможни неща. Един ден Антонио научил че най големият майстор на цигулки в цяла Италия, великия Николо Амати, живеел в съседното село. Антонио започнал да дяла своята цигулка, и работил върху нея часове наред.

Когато приключил, своята цигулка, отишъл в дома на великия майстор, почукал на вратата и за негово най голямо учудване вратата отворил самия Николо Амати. Момчето връчило на големия майстор своята издялана цигулка и казало: Господине, много обичам музиката, но не мога да пея, много ми се иска да се науча да правя цигулки.

Големият майстор Амати  се усмихнал ,приел малкият подарък и казал: Прекрасно! Вие искате да правите цигулки? Елате, и аз ще ви науча как да ги правите. След време, вие ще чуете най хубавата музика, която сте чували някога, изсвирена от вашата цигулка. И така Антонио Страдивари става ученик на Николо Амати и във времето неговите цигулки се равняваха с тези на неговия учител.

Лука 6:40 Ученикът не е по горен от учителя си а всеки ученик когато се усъвършенства,ще бъде като учителя си.

Сподели във Фейсбук...